LEADER ZHE programma van start

Gemeenten Goeree-Overflakkee, Hoeksche Waard, Nissewaard en Voorne aan Zee kunnen dankzij financiële steun van Europa en de provincie Zuid-Holland binnenkort investeren in de ontwikkeling van het platteland. Inwoners, ondernemers en vertegenwoordigers van organisaties werkten samen aan een plan om het platteland aantrekkelijker en economisch sterker te maken. De provincie heeft het daarvoor opgestelde LEADER-programma voor de Zuid-Hollandse eilanden (ZHE) onlangs goedgekeurd, waardoor er 2,2 miljoen euro beschikbaar is gekomen.

LEADER is een subsidieprogramma dat specifiek bedoeld is voor het platteland. Het programma gaat uit van de kracht en ideeën van de lokale gemeenschap. Een ander doel is om de samenwerking voor de innovatie bij plattelandsontwikkeling te bevorderen.

Met bijgaande link https://cchw.eu/wp-content/uploads/2023/11/def-versie-Lokale-OntwikkelingsStrategie-LOS-21-07-2023.pdf kunt u de Lokale Ontwikkeling Strategie voor ZHE inzien.

Heeft u plannen om initialen te ontwikkeling die mogelijk binnen de doelstelling van de LEADER passen dan nodigen wij u graag uit om bijgevoegd projectidee-formulier te downloaden, in te vullen en te versturen naar wimvanhooff@nlrnt.nl. https://cchw.eu/wp-content/uploads/2023/11/Projectideeformulier-tbv-aanvraag-ihkv-Leader-ZH-eilanden.docx